У мережі біткойн стався третій форк

Читать на русском
У мережі біткоїна в п'ятницю, 24 листопада, відбувся хардфорк Bitcoin Diamond, ініціаторами якого стала група анонімних розробників.

У мережі біткоїна в п'ятницю, 24 листопада, відбувся хардфорк Bitcoin Diamond, ініціаторами якого стала група анонімних розробників.

Про це передають Вести Экономика, пише «Слово і Діло».

За словами розробників, від першої криптовалюти Bitcoin Diamond відрізняється збільшеним у десять разів максимальним обсягом емісії, розміром блоку в 8 Мб, а також іншим алгоритмом майнінгу (оптимізований X13; розрахований на GPU). Також на сайті проекту зазначено, що в Bitcoin Diamond реалізований захист від повторного відтворення і підтримка SegWit.

Криптовалюта покликана вирішити певні недоліки традиційного біткоїна, повідомляється в заяві спільного підприємства Bitcoin Diamond Foundation. При цьому оригінальний біткоїн-блокчейн залишиться незмінним, а нова гілка виділяється від початкового ланцюжка.

У твіттері проекту з'явилося повідомлення про те, що хардфорк відбувся на блоці 495866 і нову криптовалюту вже підтримує 28 бірж, включаючи OKEx, CEX.com і інші відносно невеликі та маловідомі торгові майданчики.

Відзначимо, що в цьому році від основної мережі біткоїна вже відокремилося два форки - Bitcoin Cash і Bitcoin Gold.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що біткойн може розділитися на дві окремі валюти - Bitcoin Cash і Bitcoin Gold.

Також повідомлялося про перспективи легалізації криптовалюти в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: