Стало відомо, скільки хабарників-посадовців затримала поліція

Читать на русском
За тиждень поліція в шести регіонах затримала на хабарах 11 посадовців. Серед затриманих прокурор, двоє посадовців з пенсійного фонду, заступник мера.

Упродовж цього тижня поліція в шести регіонах викрила на хабарах 11 посадовців.

Про це повідомляє Департамент комунікації Національної поліції України, передає «Слово і Діло».

«Всіх фігурантів справ працівники територіальних управлінь Департаменту захисту економіки затримали упродовж цього тижня. Серед затриманих і працівник суду, і заступник мера, і прокурор», — йдеться у повідомленні.

У поліції зазначили, що як правило, викриті у корупції посадові особи обіцяли допомогти вирішити питання у різних сферах службової діяльності: від звільнення від відповідальності до укладання договір оренди. За свої «послуги» вимагали кошти. Суми коливалися від 6 тис. до 200 тис. гривень.

Топ-10 українських чиновників, яких арештували за хабарі«Слово і Діло» підготувало список із десяти найбільш гучних корупційних арештів українських чиновників у 2015 році.

Затримання посадовців оперативники обласних управлінь захисту економіки Нацполіції спільно з іншими правоохоронними підрозділами провели в Луганській, Кіровоградській, Чернігівській, Дніпропетровській, Тернопільській, Одеській областях та місті Києві. Серед затриманих прокурор, двоє посадовців з пенсійного фонду, заступник мера та перший заступник голови райдержадміністрації, працівники державної виконавчої служби та суду, керівник лісгоспу, директор театру, а також керівник відділу міського територіального центру соціального обслуговування населення.

Нагадаємо, керівнику головного підрозділу детективів Національного антикорупційного бюро запропонували 800 тисяч доларів хабара за закриття кримінального провадження щодо контрабанди товарів, у якому фігурують підприємства, підконтрольні одеському мільярдеру Вадиму Альперіну.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: