Митників столичного аеропорту затримали за систематичні хабарі

Читать на русском
Митники налагодили схему поборів з громадян за безперешкодне переміщення підакцизних або інших високоліквідних товарів через держкордон України.

Правоохоронці затримали державного інспектора відділу митного оформлення №5 митного поста «Аеропорт «Київ» (Жуляни)» і його колегу-посередника за систематичне хабарництво.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури міста Києва на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Як в українських судах засуджують хабарників – дослідженняУкраїнські суди за перший квартал 2017 року винесли 36 вироків по корупційних справах, тобто п'яту частину аналогічних рішень, починаючи з 2016 року.

«Слідчими прокуратури міста Києва спільно з працівниками СБУ та ДФС України затримали за систематичне хабарництво державного інспектора відділу митного оформлення №5 митного поста «Аеропорт «Київ» (Жуляни)» Київської міської митниці ДФС України і його колегу-посередника», - йдеться в повідомленні.

Під час слідства встановлено, що митники налагодили схему поборів з громадян за безперешкодне переміщення підакцизних або інших високоліквідних товарів через державний кордон України.

«Хабарника та його колегу, якого останній залучив в якості посередника, затримали під час одержання неправомірної вигоди у сумі 600 євро від громадянина за дозвіл на переміщення через державний кордон України сигарет та алкогольних напоїв в забороненому кількості», - додали в прокуратурі.

Затриманим оголошено про підозру у скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України, готується клопотання про обрання їм запобіжного заходу та відсторонення від посад.

Митникам загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Раніше в Києві заарештували військовослужбовця, який за 15 тис. доларів намагався влаштувати підлеглих військовослужбовців-контрактників для охорони приватного товариства.

Також порушили справу на закарпатських митників, що випустили з України сина екс-чиновника з незадекларованими грошима.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: