Теракт в Єгипті: число жертв перевищило 200 людей

Читать на русском
Кількість загиблих у результаті вибуху та стрілянини в мечеті на півночі Синайського півострова Єгипту зросла до 235 осіб.

Кількість загиблих у результаті вибуху та стрілянини в мечеті на півночі Синайського півострова Єгипту зросла до 235 осіб.

Про це інформує «Слово і Діло» з посиланням на Sky News Arabia.

З початку року у світі скоєно 12 масштабних терактів з жертвамиНайбільш масштабні терористичні акти останнім часом здійснюють організації, пов'язані з Ісламською державою, і дедалі частіше мішенню терористів стає населення Європи: «Слово і Діло» підготувало огляд найбільших терактів з початку 2017 року.

За інформацією видання, ще 130 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Всім постраждалим надають медичну допомогу – одним допомагають на місці, інших медики відвезли до лікарень.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, в Єгипті на півночі Синайського півострова стався вибух в мечеті. Теракт стався в місті Бір-ел-Абд, за 40 кілометрах від північно-синайської столиці Ел-Аріша.

Крім вибуху, під час проповіді в мечеті сталася стрілянина. Група чоловіків на чотирьох позашляховиках відкрили вогонь по прихожанах.

Про це повідомили троє поліцейських на умовах анонімності, оскільки вони не мали повноважень давати коментарі журналістам. Вони також розповіли про те, що жертв доправили до місцевих лікарень.

Попередньо, українців серед загиблих і постраждалих у результаті нападу на мечеть немає, про це повідомила прес-служба департаменту консульської служби МЗС України.

Як повідомлялося раніше, в МЗС пояснили, чому не радять українцям відвідувати Єгипет.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: