У Києві затримали поліцейського за участь у викраденні людини

Читать на русском
Поліцейський надав двом чоловікам інформацію про місце перебування одного зі столичних підприємців, скориставшись якою бізнесмена викрали.

Прокуратура Києва повідомила про підозру у сприянні викраденню людини з метою викупу одному з керівників відділу кримінальної поліції Деснянського райуправління поліції.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передає «Слово і Діло».

«Повідомлено про підозру одному з керівників відділу кримінальної поліції Деснянського райуправління поліції ГУ НП в Києві за фактом сприяння злочинним діям зловмисників, які викрали столичного бізнесмена та вимагали 500 тисяч гривень за його звільнення», – йдеться в повідомленні.

Поліцейського підозрюють у пособництві викраденню та незаконному позбавленню волі людини з корисливих мотивів за попередньою змовою групою осіб.

Викрадення немовляти в Києві: Кличко нагадав про встановлені камериМер Києва Віталій Кличко після повідомлення про викрадення дитини нагадав, що по Києву встановлено 5 тисяч камер.

Слідство встановило, що у вересні поліцейський надав двом чоловікам інформацію про місце перебування одного зі столичних підприємців. Скориставшись нею, 29 вересня чоловіки викрали бізнесмена на території Рівного.

«Після цього за співучасті поліцейського зловмисники вивезли потерпілого на автомобілі до одного із сіл у Києво-Святошинському районі Київської області, де утримували близько доби, вимагаючи віддати їм грошові кошти в сумі 500 тисяч гривень», – йдеться в повідомленні.

30 вересня під час спецоперації прокуратури та поліції потерпілого звільнили, а двох викрадачів затримали.

«У подальшому під час досудового слідства була встановлена причетність до цього злочину вказаного поліцейського», – йдеться в повідомленні.

Суд задовольнив клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове слідство в кримінальному провадженні триває.

Зазначимо, за інформацією Нацполіції, з початку 2017 року до поліції надійшло 6288 повідомлень про зникнення дітей.

Нагадаємо, викрадачці дитини 20-річній Даяні Шалі призначили два місяці домашнього арешту з носінням електронного браслета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: