Хуг планує зустрітися з ватажком «ДНР»

Читать на русском
Александр Хуг планує зустрітися з ватажком ДНР Олександром Захарченком. Сторони обговорять питання безпеки, дотримання Мінських угод і необхідність захисту об'єктів життєзабезпечення.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Александр Хуг у четвер, 23 листопада, планує зустрітися з ватажком «ДНР» Олександром Захарченком.

Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ, передає «Слово і Діло».

«_Відповідно до свого мандата, спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні постійно підтримує контакти з широким колом співрозмовників для налагодження діалогу та сприяння нормалізації ситуації. Саме з цією метою сьогодні в Донецьку перший заступник голови СММ ОБСЄ Александр Хуг планує зустрітися з паном Захарченком__», – ідеться в повідомленні.

Хуг планує порушити питання безпеки спостерігачів місії ОБСЄ. Крім того, він має намір обговорити спостереження СММ у поточній ситуації з безпекою, дотримання сторонами Мінських угод, необхідність захисту об'єктів життєзабезпечення, а також випадки перешкоджання діяльності СMM, зокрема втручання в роботу камер, встановлених уздовж лінії зіткнення.

Нагадаємо, з 21 листопада окупований Луганськ заблокували люди у військовій формі. Жителі оприлюднили відео, на якому видно, що до міста зайшла колона з декількох десятків одиниць бронетехніки. Йдеться про конфлікт у «ЛНР» між місцевими «силовиками» й ватажком «республіки» Ігорем Плотницьким.

Також Ігор Корнет, який називає себе «міністром внутрішніх справ ЛНР», заявив, що окуповану частину Луганщини ледь не повернули до складу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: