В Україні порушили справу через обшуки кримських татар

Читать на русском
Адвокат підозрюваного у ДТП з 6 загиблими у Харкові водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова оскаржив рішення суду про запобіжний захід у вигляді арешту на 42 доби без права внесення застави.

Кримська прокуратура відкрила кримінальне провадження через обшуки в будинках кримських татар в анексованому Криму 8 листопада. Про це повідомляє прес-служба наглядового відомства.

Відзначається, що прокуратура АРК розглянула звернення голови правління громадської організації Крим.SOS щодо обшуків на півострові, пише «Слово і Діло».

«Внесено відомості в ЄРДР за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч.2 ст.162 (порушення недоторканності житла - ред.) КК України», - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі уточнили, що обшуки проводилися в Бахчисараї, Старому Криму, селі Зарічне й селищі Кіровське у Сейтумера Сейтумерова, Руслана (Алімдара) Белялова, Ельдара Кантемирова, Екрема Абдульватова та інших.

Підкреслюється, що обшуки проводилися із застосуванням насильства «співробітниками незаконно створених правоохоронних органів».

Нагадаємо, раніше президент Петро Порошенко закликав Раду співробітництва арабських держав Перської затоки активніше захищати права кримських татар.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: