Стало відомо, коли до Києва привезуть головну ялинку країни

Читать на русском
Головна ялинка країни має прибути до столиці орієнтовно 3 грудня. Декоруватимуть її два тижні, а запалять 19 грудня.

Цього року головна ялинка країни має прибути до столиці орієнтовно 3 грудня. Декоруватимуть її два тижні.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили УНН у департаменті культури КМДА.

«Головну ялинку планують привезти на Софійську площу 3 грудня, після чого мають розпочатися роботи з її встановлення та декорування. Урочисте запалювання вогнів головного новорічного символу заплановане на 19 грудня – День Святого Миколая», – йдеться в повідомленні.

Новорічне дерево, як і в попередні роки, буде привезене до столиці з Івано-Франківської області.

Що не врахував парламент, зробивши 25 грудня святковим днемНародні депутати підтримали законопроект про святкування Різдва в Україні двічі – 25 грудня та 7 січня, але виключили зі святкових днів 2 травня. Про правове регулювання релігійних свят в Україні розповів Олександр Москалюк.

«Особливістю гірлянди є її оснащення багатофункціональним контролером, який дозволяє вибирати один із декількох світлодинамічних квітів. Таким чином, колір ялинки щодня змінюватиметься, а в новорічну ніч вона засвітиться всіма барвами. Для декору святкового дерева будуть використані холодні фонтани – креативні вироби з ілюмінації. Дерево прикрашатимуть тисячі ліхтарів різної форми, іграшки вперше будуть підсвічені», – додали в департаменті.

Крім того, в КМДА розповіли, що за головною ялинкою країни буде встановлена ​​особлива інсталяція – імітація зоряного неба.

Як повідомляло «Слово і Діло», головну новорічну ялинку України встановлять на Софійській площі в Києві. Її прикрасять 3,6 км неонових гірлянд.

Нагадаємо, 16 грудня нардепи зробили католицьке Різдво вихідним днем ​​в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: