Масова бійка в Києві: стало відомо про затримання неповнолітніх

Читать на русском
Пізніше стало відомо, що близько десяти затриманих активістів мають стосунок до партії Національний корпус Андрія Білецького.

Більшість затриманих учасників масової бійки на вулиці Щербаківського в Києві є неповнолітніми.

Про це «Слову і Ділу» повідомив один із патрульних поліцейських, із числа тих, хто проводив затримання.

Він підкреслив, що більшість порушників – це підлітки 1999-2003 років народження.

«Видно було, що молодь організували. Я також виступаю проти російського капіталу в будь-якому його вигляді, але приводити дітей на такі «акції» щонайменше суперечить совісті», – розповів патрульний.

  За словами поліцейського, разом з юними активістами було також досить багато хлопців старшого віку. Вони застосовували сльозогінний газ і фізичну силу. Згодом стало відомо, що близько десяти затриманих активістів мають стосунок до партії «Національний корпус» Андрія Білецького. Про це повідомили самі представники «Нацкорпусу» на своїй сторінці в Facebook, серед іншого, звинувативши поліцію в тому, що вона «захищає протизаконний бізнес «азартних баронів».

Нагадаємо, пізно ввечері 20 листопада в районі вул. Щербаківського, неподалік від станції метро «Нивки», близько 50 осіб у балаклавах почали розносити лотерейні кіоски. В результаті постраждали восьмеро активістів і кілька поліцейських. Були затримані понад 15 осіб. Затримані заявили, що виступають проти діяльності лотерейної компанії М.С.Л, яку пов'язують із російським капіталом.

Відзначимо також, що в ніч на понеділок, 6 листопада, на столичних Теремках сталася масова бійка.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: