Стало відомо, чим володіє волонтер Ліпіріді, який опинився в центрі скандалу

Читать на русском

Слово і Діло» з'ясувало, чим володіє столичний волонтер Олексій Ліпіріді, навколо якого розгорівся скандал через отримання статусу учасника бойових дій.

У середині минулого тижня один з учасників АТО оприлюднив на своїй сторінці в Facebook повідомлення про те, що відомий волонтер, голова Громадської ради при Міністерстві соціальної політики України Олексій Ліпіріді отримав статус учасника бойових дій. При цьому волонтер, хоча й активно допомагав військовим, але безпосередньої участі в бойових діях не брав.

Учасник АТО оприлюднив і скан документа УБД, що належить Олексію Ліпіріді.

Нагадаємо, киянин Олексій Ліпіріді став відомим під час Майдану. На волонтерській хвилі Ліпіріді попрацював спочатку в Міністерстві оборони, а потім перейшов до Мінсоцполітики. Втім, у якомусь незаконному збагаченні волонтера звинуватити складно.

Згідно з даними Єдиного реєстру нерухомого майна, Ліпіріді має трикімнатну квартиру в Святошинському районі Києва. Житло розташоване на вул. Олевській. Це 22-поверхова новобудова.

Площа квартири Ліпіріді – 113,8 кв. м. Будинок вважається проблемним: на численних сайтах продажу нерухомості користувачі скаржаться на жахливу звукоізоляцію та віддаленість від транспорту: вул. Олевська, по суті, є околицею міста. Ціна аналогічної за метражем квартири (без ремонту) становить 70 тис. дол. або близько 1,9 млн грн (за курсом НБУ на 20.11.2017 року 26,49 грн за $1). Це єдина нерухомість Ліпіріді як у Києві, так і в Україні. Вона була зареєстрована ще до початку бойових дій – узимку 2014 року.

Відзначимо, що статус УБД, серед іншого, дозволяє щорічно проходити санаторно-курортне оздоровлення та отримувати безкоштовні медикаменти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: