Хуг у Луганську зустрівся з ватажком «ЛНР»

Читать на русском
Хуг обговорив із ватажком ЛНР Олександром Плотницьким питання перешкоджання діяльності спостерігачів місії в окремих районах Луганської області.

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ в Україні Александр Хуг обговорив з ватажком «ЛНР» Олександром Плотницьким питання перешкоджання діяльності спостерігачів місії в окремих районах Луганської області.

Про це повідомляє «Слово і Діло, з посиланням на повідомлення на сторінці СММ ОБСЄ в соцмережі Facebook 20 листопада.

«Сьогодні (20 листопада – ред.) в Луганську відбулася зустріч першого заступника голови СММ ОБСЄ Александра Хуга з паном Плотницьким. Вони обговорили ряд питань щодо перешкоджання виконанню Місією свого мандату, а також спостереження СММ в частині дотримання сторонами Мінських угод», - повідомили в ОБСЄ.

Хуг підкреслив, що СММ «вітає цей і будь-який інший діалог з усіма, хто бажає взяти в ньому участь на добросовісної основі».

Щодо безпеки СММ, першим заступником голови місії підкреслив, що ні в якому разі не можна залякувати або наражати на небезпеку неозброєних цивільних спостерігачів.

Говорячи про моніторинг гуманітарної ситуації, він також зазначив про поганий стан дерев'яних конструкцій над зруйнованою частиною моста в смт. Станиця Луганська Луганської області.

Хуг заявив, що з метою об'єктивного та неупередженого моніторингу ситуації необхідно забезпечити, щоб Місія могла вільно пересуватися і розширити свою присутність, зокрема, на лінії зіткнення і на неконтрольованому ділянці кордону з РФ.

Нагадаємо, бойовики систематично виводять з ладу відеокамеру ОБСЄ.

Раніше в ОБСЄ розповіли, де найчастіше порушують режим тиші.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: