Карта АТО: ситуація на сході України на 20 листопада

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 00:00 20 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Обcтріли:

За минулу добу бойовики здійснили 26 прицільних обстрілів позицій Збройних Сил України. У 16-ти випадках наші військовослужбовці придушували вогневу активність окупантів зі зброї не забороненої Мінськими домовленостями. Внаслідок ворожих обстрілів 1 військовослужбовець сил АТО отримав бойову травму. Він доставлений до військово-медичної установи.

Напрямки:

На луганському напрямку минула доба відзначилася ускладненням обстановки. Тут, ще за дня, ворог вів вогонь із озброєння танка, БМП, 120-ти і 82-мм мінометів та гранатометів у районі Троїцького. Уже за темної пори доби противник випустив 20 снарядів калібру 152-мм по оборонних укріпленнях біля Причепилівки, а з 82-мм мінометів вів вогонь по оборонцях Новоолександрівки та Луганського. На цьому ж напрямку противник активно застосовував і піхотне озброєння. Захисників Луганського російські найманці неодноразово обстрілювали з озброєння БМП, а опорні пункти біля Станиці Луганської, Світлодарська, Новотошківського, Кримського, Новолуганського і Богуславська незаконні збройні формування обстрілювали здебільшого із гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На донецькому напрямку, у вечірню пору, епіцентр збройної нестабільності перемістився з Приазов’я у передмістя Авдіївки. Загарбники з гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї обстрілювали декілька ділянок на підступах до цього прифронтового міста та у районі Кам’янки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: