Президент Зімбабве погодився піти у відставку — ЗМІ

Читать на русском
Президент Зімбабве Роберт Мугабе погодився піти у відставку через кілька годин після того, як однопартійці позбавили його посади свого лідера.

Президент Зімбабве Роберт Мугабе погодився піти у відставку через кілька годин після того, як однопартійці позбавили його посади свого лідера.

Роберт Мугабе 11 листопада погодився піти у відставку через кілька годин після того, як партія Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт позбавила його посади свого лідера, передає Reuters, пише «Слово і Діло».

Про це агентству повідомило джерело, знайоме з переговорами. Воно додало, що зімбабвійські військові працюють над заявою про відставку Мугабе, не уточнивши подробиць.

Державна телекомпанія Зімбабве ZBC повідомила, що Мугабе скоро звернеться до нації.

Раніше ЗМІ із посиланням на джерела, близькі до родини Мугабе повідомляли, що він почав голодування на знак протесту проти того, що відбувається у країні.

Президент Зімбабве оголосив про голодування і «готовий вмерти»За словами племінника Роберта Мугабе, Патріка жували, «пан Мугабе готовий померти за справедливість».

19 листопада правляча партія Зімбабвійський африканський національний союз - Патріотичний фронт висунула Роберту Мугабе ультиматум. У тому випадку, якщо Мугабе до 12:00 понеділка добровільно не залдишить свою посаду, розпочнеться процес імпічменту.

Крім того, 19 листопада, Мугабе було зміщено з посади голови правлячої партії, новим головою політсили призначено Еммерсона Мнангагву, який раніше обіймав посаду віце-президента.

15 листопада військові взяли під варту президента Мугабе та його дружину Грейс після того, як командувач армією Зімбабве Костянтин Чівенга пригрозив припинити кадрові чистки президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: