Військові Зімбабве заперечують захоплення влади в країні

Читать на русском
Військовослужбовці Зімбабве запевнили Комісію Африканського союзу в тому, що в країні   «збройне захоплення влади» не відбулося.

Військовослужбовці Зімбабве запевнили Комісію Африканського союзу в тому, що в країні «збройне захоплення влади» не відбулося.

Про це заявив в середу голова самої комісії Муса Факи Махамат, виступаючи в Національному клубі преси у Вашингтоні, пише «Слово і Діло».

«Комісія підтримує контакт з владою Зімбабве ... Військові [Зімбабве] запевнили нас в тому, що це не збройне захоплення влади», - зазначив він, відповідаючи на питання журналістів.

За словами Махамата, делегація регіональної організації Співтовариство розвитку Півдня Африки (САДК) вже прибула в Хараре.

«Нас проінформували, що президент [Роберт] Мугабе і його дружина знаходяться в безпеці, в країні», - пояснив голова комісії.

У середу президент Гвінеї Альфа Конде, який також є чинним головою АС, висловив стурбованість напруженою ситуацією в Зімбабве, заявивши, що те, що відбувається «схоже на державний переворот».

Крім того, АС зажадав «негайно відновити конституційний порядок, закликавши всі зацікавлені сторони проявити відповідальність і стриманість з метою забезпечити безпеку людських життів, основних свобод і цілісність Зімбабве».

Напередодні на вулицях столиці Зімбабве Хараре з'явилися військові машини і озброєні солдати, була захоплена штаб-квартира національної телекомпанії Зімбабве ZBC.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: