Трамп може виділити додаткові ресурси для України - ЗМІ

Читать на русском
Дональду Трампу нададуть рекомендацію про фінансування і продаж протитанкових ракет уряду України з метою стримування агресії з боку проросійських бойовиків.
Дональд Трамп

Дональду Трампу нададуть рекомендацію про фінансування і продаж протитанкових ракет уряду України з метою стримування агресії з боку проросійських бойовиків.

Як повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ABC News, про це заявив офіційний представник Держдепартаменту.

Пентагон розповсюдив заклик до відставки ТрампаОфіційний акаунт міністерства оборони США в Twitter помилково поширив пост із закликом відправити у відставку главу Білого дому Дональда Трампа. Оператор зауважив цю помилку і відразу ж її видалив.

«Рада національної безпеки США у вівторок ухвалив рішення виділити грантовий пакет в розмірі 47 мільйонів доларів українському уряду для покупки американських військових озброєнь, включаючи потужні протитанкові ракети Javelin», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, президент і Конгрес повинні схвалити продаж протитанкових ракет. Колишній чиновник і радник президента Трампа з Білого дому висловив заклопотаність у зв'язку з інформацією про новий фінансуванні для України.

За словами джерела, озброєння України розбудить напруженість в регіоні і посилить тендітні відносини Америки з Росією. Чиновник Держдепартаменту додав, що в майбутні тижні відбудеться зустріч для обговорення публічних повідомлень про продаж. У той же час він зазначив, що Білий дім не готовий публічно заявити про своє рішення.

«На даний момент у нас немає ніяких заяв», - зазначив представник прес-служби Ради національної безпеки Майкл Антон.

Як повідомлялося, Сенат оперативно схвалив документ, в якому передбачено $ 350 млн на оборонні потреби України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: