У комісії щодо вибухів у Калинівці розповіли, як зберігали та охороняли боєприпаси

Читать на русском
Головний експерт комісії щодо вибухів у Калинівці розповів подробиці про умови зберігання та охорони складів боєприпасів.
фото: Reuters

Два сильних вибухи на арсеналі в Калинівці відбулися в закритих бункерах, куди складно потрапити ззовні.

Про це на засіданні комітету ВР з нацбезпеки розповів голова Київського науково-дослідного інституту судових експертиз, головний експерт комісії щодо вибухів у Калинівці та Балаклії Олександр Рувін, повідомляє «Слово і Діло».

«Вибухи сталися всередині складів, кілька в різний період ... Найпотужніших вибухів було два – велике сховище з «Тюльпанами» та бункер з «Ураганами». Бункер повністю закритий і бетонний, туди потрапити ззовні дуже складно», – зазначив експерт.

Також він розповів, що зараз розглядаються дві головних версії причин трагедії, однак відмовився їх назвати, пославшись на інтереси слідства.

«Вивчаємо всі причини, зараз їх дві. Найближчим часом слідство про це розповість, я не маю таких повноважень», – сказав Рувін.

Крім того, експерт зазначив, що охорона складів у Балаклії була значно кращою, ніж у Калинівці.

«За організацією, охоронна система й пожежна безпека, Балаклія – це «Мерседес», Калинівка – це «Запорожець», це якщо так порівнювати. Там немає місць охорони, забезпечення охорони, відеоспостереження», – порівняв він.

За словами Рувіна, боєприпаси до сховища не перекладалися останні три десятка років і постійно лежали на відкритому повітрі.

Нагадаємо, 3 жовтня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що основною версією вибухів у Калинівці залишається диверсія, й розповів про слабку охорону об'єкта.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: