У Києві зафіксований спалах небезпечної хвороби

Читать на русском
За останні дні в Києві було зареєстровано чотири випадки захворювання на кір. Про це повідомив директор Київського міського лабораторного центру Сергій Чумак.

За останні дні в Києві було зареєстровано чотири випадки захворювання на кір.

Як інформує «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна», про це повідомив директор Київського міського лабораторного центру Сергій Чумак.

Кір: епідеміологічна ситуація в Україні та світіІз 95 мінімально необхідних відсотків вакцинацію від кору пройшли лише 45,5 відсотків українців.

За його словами, останній випадок захворювання на кір був зафіксований в одній зі столичних шкіл 15 листопада.

«15 числа ми зареєстрували випадок захворювання на кір дитини, яка відвідувалв навчальний заклад №28. Найголовніше, що в цих приміщеннях проведене прибирання, провітрювання й на сьогодні немає нічого загрозливого. Дітьми, які контактували з цією дитиною, потрібно займатися з восьмого дня після того, як було виявлене захворювання. В Києві на сьогодні в нас зареєстровані чотири таких спалахи, взагалі на сьогодні вже захворіли 60 осіб. З початку року – 60 осіб, з них 11 – це дорослі», – заявив він.

Відзначається, що порівняно з 2016 роком кількість хворих на кір цьогоріч суттєво зросла.

МОЗ раніше повідомляв статистику, що в 2016 році на кір хворіли десятки українців, зараз ця цифра змінилася – кількість хворих уже рахується сотнями. Медики рекомендують вакцинуватися вчасно, щоб не захворіти.

Як повідомлялося, через кір в інфекційній лікарні Луцька опинилися п'ятеро молодших школярів – усі вчаться в одному класі.

Крім того, в столиці зростає захворюваність на менінгококову інфекцію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: