Міністерству оборони додадуть грошей на зв'язок

Читать на русском
Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді схвалити зміни до проекту держбюджету на 2018 рік.

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді схвалити зміни до проекту держбюджету на 2018 рік, які дозволять Міноборони здійснити закупівлі обладнання за кордоном у першу чергу засобів зв'язку.

Як розповів «Слову і Ділу» народний депутат Дмитро Тимчук, таке рішення було ухвалене на засіданні комітету 17 листопада.

Муки творчості: що чекає на законопроект про реінтеграцію ДонбасуЗ яких причин Верховна Рада затягує розгляд законопроекту про реінтеграцію Донбасу, аналізує журналіст Денис Попович.

«Затвердили рішення про внесення змін до державного бюджету-2018, щоб передбачити додаткові кошти для Міноборони. Йдеться про два мільйони гривень. У тому числі на відшкодування ПДВ за продукцію військового призначення, яка надходитиме до нашої армії наступного року», – сказав нардеп.

За словами Тимчука, «оскільки Міноборони визначилося із засобами зв'язку, наступного року очікуються поставки великих партій обладнання»: «Нам, по суті, потрібно повністю замінити систему зв'язку у військах. Міноборони доведеться виплачувати ПДВ у дуже великому розмірі, й ці кошти потрібно передбачити в бюджеті».

Нагадаємо, в проекті держбюджету на 2018 рік, затвердженому в першому читанні, витрати на армію, розписані на Міністерство оборони, передбачені в розмірі 83 мільярди 314 мільйони гривень – це на 20 мільярдів більше, ніж у 2017-му.

Також, як уже повідомляло «Слово і Діло», на засіданні 17 листопада комітет із питань нацбезпеки і оборони погодив текст президентського законопроекту про реінтеграцію Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: