Рада відмовилася позбавити мандатів двох нардепів

Читать на русском
Верховна Рада на ранковому засіданні 16 листопада не дала необхідної кількості голосів за позбавлення мандатів депутатів від Самопомочі Олени Бабак і від Народного фронту В'ячеслава Константіновського.

Верховна Рада на ранковому засіданні 16 листопада не дала необхідної кількості голосів за позбавлення мандатів депутатів від «Самопомочі» Олени Бабак і від «Народного фронту» В'ячеслава Константіновського.

Як виконував обіцянки депутат Константіновський?В'ячеслав Константіновський відмовився від повноважень депутата і поскаржився, що втомився терпіти приниження з боку виборців після того, як потрапив під град докорів активістів – і це дійсно морально важко. Ми вирішили допомогти виборцям тверезо оцінити, як Константіновський впорався з тим, що наобіцяв.

За позбавлення мандата Бабак проголосував 151 депутат, за Константіновського – 183 із 226 необхідних, повідомляє «Слово і Діло».

Спікер Андрій Парубій двічі ставив на голосування зняття повноважень із Константіновського. Першого разу рішення підтримали 174 нардепи, другого – 183.

Нагадаємо, 9 листопада Бабак повідомила, що проситиме Верховну Раду проголосувати за зняття з неї депутатських повноважень.

Відзначимо, що Константіновський написав заяву про відмову від депутатського мандата ще 17 липня.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: