На депутата завели справу за сепаратизм

Читать на русском
Депутат Євген Балицький в ефірі телеканалу заявив про можливість від'єднання території округу, який він представляє.

Прокуратура Запорізької області почала кримінальне провадження щодо нардепа від «Опозиційного блоку» Євгена Балицького за сепаратизм.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури, передає «Слово і Діло».

Причиною стали його слова про можливість від'єднання від України округу, від якого він балотувався. Справа розслідується за ч. 2 ст. 110 КК України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, вчинене представником влади).

«За даними прокуратури, встановлено, що народний депутат України Євген Балицький, обраний від «Опозиційного блоку» в м. Мелітополь і Мелітопольському районі Запорізької області, 13.11.2017 року у вечірньому ефірі телеканалу «112 Україна» висловив думку про можливість відділення території округу, який він представляє», – йдеться в повідомленні.

Раніше нардеп заявив про «можливість від'єднання» Мелітополя від України.

«Ви розумієте, що з такою філософією вже Крим «поїхав», зараз ми не можемо повернути собі Донбас. Ми поїдемо! Можливо, такі, як округ, який я представляю. Тільки ми виїдемо зі своїми територіями. Вас це абсолютно не бентежить? Що залишиться?», – пригрозив Балицький.

Також він заявив, що постійно їздить до Криму.

«Це моя земля і я буду туди їздити доти, доки закон мені цього не заборонить», – сказав Балицький.

Після того, як прокуратура повідомила про порушення проти нього справи, нардеп на своїй сторінці в Facebook назвав звинувачення «безпідставними й надуманими». Він пояснив, що своєю заявою лише «висловив припущення, що люди, які підтримують політику «Опозиційного блоку», можуть виїхати зі своїми територіями», якщо на них тиснутимуть «такі корчинські».

Раніше СБУ провела обшуки в будинку депутата облради від «Опозиційного блоку» Валерія Горбаня, який очолював районну організацію партії й був помічником нардепа Євгена Балицького.

Також зазначимо, заступниця голови ВР Оксана Сироїд закликала депутата Балицького виступати на засіданні парламенту українською мовою, а коли він відмовився, йому вимкнули мікрофон.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: