У Зімбабве затримали міністра фінансів

Читать на русском
Чомбо був провідним членом так званої «G40», фракції правлячої партії «ЗАНУ-ПФ», очолюваної дружиною Роберта Мугабе Грейс.

У середу, 15 листопада, військові Зімбабве затримали міністра фінансів Ігнатіуса Чомбо.

Про це з посиланням на джерела в уряді повідомляє Reuters, пише «Слово і Діло».

Чомбо був провідним членом так званої «G40», фракції правлячої партії «ЗАНУ-ПФ», очолюваної дружиною Роберта Мугабе Грейс. Вона є головним суперником колишнього віце-президента Еммерсон Мнангагву, відсторонення якого з поста 6 листопада спонукало військових до рішучих дій.

Чомбо відрізняється надзвичайним ставленням до влади: він активно підтримує чинного президента країни 93-річного Роберта Мугабе і його чергове участь в президентських виборах в 2018 році.

Раніше стало відомо, що група військовослужбовців в столиці країни Хараре взяла під контроль будівлю державної телерадіоорганізації Зімбабве. Збройні солдати зайняли центр міста, де були чутні вибухи. Також постріли пролунали біля резиденції Мугабе.

Самі військові запевняють, що ні про який державний переворот мова не йде, президент в безпеці, а їхня мета - «закликати до відповідальності злочинців навколо нього». Військові активізувалися після того, як правляча партія «Африканський національний союз Зімбабве - Патріотичний фронт» звинуватила в зраді і підбурюванні до заколоту командувача ПС країни Костянтино Чівенгу.

Раніше влада Зімбабве звинуватила очільника армії в держзраді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: