Матіос розповів, хто розслідуватиме злочини

Читать на русском
З 20 листопада цього року розслідування злочинів можуть припинитися. ВР досі не ухвалила зміни до прикінцевих положень КПК, щоб не допустити блокування кримінального слідства в Україні.

Якщо держава не вживатиме заходів, то з 20 листопада цього року розслідування злочинів в Україні можуть припинитися.

Про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає «Слово і Діло».

«Якщо законодавець не ухвалить зміни про продовження слідчих функцій правоохоронним органам, то з 20 числа обваляться десятки кримінальних проваджень, тому що нікому буде їх розслідувати, не буде кому реєструвати злочини», – сказав Матіос.

Нагадаємо, ВР має розглянути й ухвалити законопроект про внесення змін до прикінцевих положень Кримінального процесуального кодексу, щоб не допустити блокування кримінального слідства в Україні.

У проекті змін до перехідних положеннях КПК пропонується відтермінувати низку положень, які мали набути чинності 21 листопада. З цього числа, за чинним Кодексом, прокуратура втрачає функції слідства у справах, підслідним Державному бюро розслідувань. Зокрема, йдеться й про досудове слідство у справах про військові злочини, а також злочини, скоєні народними депутатами України.

Оскільки Державне бюро розслідувань, незважаючи на вимоги закону, в країні не створене, злочини розслідувати буде нікому.

Раніше народний депутат, секретар комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Антон Геращенко розповів «Слову і Ділу», що законопроект про зміни в прикінцевих положень комітет розгляне на своєму засіданні в середу, 15 листопада. А вже в четвер, 16 листопада, проект може бути внесений на розгляд до зали.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: