У НАБУ розповіли, чому судова реформа не готова

Читать на русском
НАБУ закликало президента не підписувати закон, що запускає судову реформу. В Бюро вважають, що  це призведе до колапсу в роботі НАБУ й паралізує систему правосуддя України.

Національне антикорупційне бюро закликало президента не підписувати закон, що запускає судову реформу, в поточній редакції, оскільки це призведе до колапсу в роботі НАБУ й паралізує систему правосуддя України.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє сайт Бюро.

«Підписання президентом закону №6232 призведе до колапсу в роботі НАБУ та інших органів досудового розслідування та паралізує систему правосуддя України», – йдеться в повідомленні.

У НАБУ наголосили, що зміни до КПК мають бути допрацьовані після проведення відповідних консультацій з усіма суб’єктами кримінального процесу. Також зазначається, що Бюро звернулося до голови комітету ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності з проханням ініціювати питання про внесення змін до Перехідних положень КПК України.

Зокрема, НАБУ просить виключити обмеження щодо 2 років розслідування слідчими прокуратури кримінальних проваджень, розпочатих до грудня 2015 року й підслідних НАБУ. На думку Бюро, це дасть можливість прокурорам завершити їхні розслідування, а НАБУ – продовжувати ефективно виконувати свою роботу.

У НАБУ наголосили, що остаточного варіанту законопроекту про судову реформу, який скерували на підпис президенту, в публічному доступі досі немає. Але низка запропонованих законопроектом змін до КПК викликає занепокоєння НАБУ.

Нагадаємо, Андрій Парубій підписав президентський закон, який розпочинає судову реформу й змінює три кодекси, та передав його на підпис Петру Порошенку.

Раніше НАБУ вже просило президента ветувати цей закон.

Натомість військовий прокурор бідкається: якщо держава не вживатиме заходів, то з 20 листопада розслідування злочинів в Україні можуть припинитися.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: