Зведення штабу АТО 15 листопада: понад 20 обстрілів, двоє поранених

Читать на русском
Двоє українських військовослужбовців отримали поранення в результаті обстрілу з боку незаконних збройних формувань у вівторок,14 листопада.

Двоє українських військовослужбовців отримали поранення в результаті обстрілу з боку незаконних збройних формувань у вівторок, 14 листопада.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО на його сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

«Упродовж минулої доби окупанти 23 рази відкривали вогонь по позиціях Збройних Сил України... У результаті ворожих обстрілів двоє українських захисників отримали поранення. Їм була надана невідкладна медична допомога. Загрози їхньому життю немає», - йдеться в повідомленні.

Карта АТО: ситуація на сході України на 14 листопадаСитуація на сході країни станом на 00:00 14 листопада 2017 року за даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

У штабі відзначають, що ситуація в зоні АТО залишається складною, бойовики нарощують вогневу активність уздовж всієї лінії зіткнення, все частіше застосовуючи артилерію й інше заборонене Мінськими домовленостями озброєння. Близько десяти збройних провокацій були здійснені з використанням артилерії, мінометів і танкуа.

Більшість обстрілів припадає на темну пору доби. Крім того, бойовики обстрілюють прифронтові населені пункти, через що страждає місцеве цивільне населення, підкреслюють в штабі АТО.

Введення миротворців на Донбас: чому РФ може погодитися на український сценарійСША не збираються знімати санкції з РФ і наполягають на резолюції щодо миротворців до кінця року. Які важелі тиску на Росію мають Штати й чи можуть вони змусити Кремль піти на поступки, розбиралися експерти.

Зокрема, на луганському напрямку близько 20:00 бойовики стріляли з реактивної і ствольної артилерії калібру 152-мм по захисниках смт Зайцеве. Обстріл тривав близько двох годин, було випущено майже сто снарядів. У результаті цих обстрілів один зі снарядів влучив у приватний будинок на вул. Коляденка, 34. Також на цьому напрямку бойовики обстріляли з міномета калібру 120 мм захисників Лозового, а з 82мм - опорні пункти наших воїнів біля Новгородського і Луганського. По позиціях біля Новгородського стріляв танк.

На донецькому напрямку бойовики випустили більше десятка 120-мм в районі Верхньоторецька. Крім того, на різних ділянках фронту противник також активно застосовував весь спектр піхотного озброєння. Під обстріл бойовиків потрапили захисники ряду прифронтових населених пунктів як у Луганській, так і Донецькій областях, серед яких Світлодарськ, Троїцьке, Новгородське, Красногорівка, Старогнатівка, Новотроїцьке і Авдіївка.

Майже на кожен обстріл військовослужбовці Збройних сил України відповідали бойовикам прицільним вогнем.

Раніше повідомлялося, що бойовики з «Градів» знеструмили два села на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: