Порошенко: Росія вперше визнана окупантом Криму на міжнародному рівні

Читать на русском
Президент Петро Порошенко назвав перемогою української дипломатії схвалення резолюції Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна), ініційованої Україною.
Петро ПорошенкоФото з відкритих джерел

Президент Петро Порошенко назвав перемогою української дипломатії схвалення Третім комітетом Генасамблеї ООН резолюції «Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим і місті Севастополь (Україна)», ініційованої Україною.

Про це глава держави розповів під час зустрічі з послами країн «Великої сімки» G7, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Президента.

«Вчора в Нью-Йорку сталася надзвичайна подія – була прийнята резолюція, яка на Третьому комітеті пройшла з великою підтримкою в 73 голоси. Це – ознака підтримки ініціативи України, ініціативи більшості країн», – заявив Порошенко.

Гаазький трибунал прирівняв анексію Криму до війниУ Міжнародному кримінальному суді прирівняли ситуацію з анексією українського Криму до військового конфлікту.

Також він зазначив, що «дуже важливо, що в цій резолюції було чітко відображено визнання Російської Федерації в якості окупаційної влади в Криму».

«Вперше на міжнародному рівні було про це чітко зазначено. Так само, як і було вказано про те, що Крим, Севастополь чітко залишаються територією України та мають статус тимчасово окупованих», – підкреслив Президент.

Порошенко заявив, що це велика дипломатична перемога.

«Не дивлячись на жорстку протидію Російської Федерації, їм не вдалося зняти це питання з розгляду», – додав він.

Нагадаємо, що 15 листопада, прийнявши відповідну резолюцію, ООН визнала Росію окупантом Криму. Таким чином вперше в офіційних документах ООН Крим і Севастополь названі окупованими територіями.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: