«Частина підвалу під сарай»: з'ясувалося, чим володіє міністр Андрій Рева

Читать на русском

Міністр, який прославився фразою про те, що українці багато їдять, судячи з декларації, практично аскет.
Андрій РеваФото з відкритих джерел

Міністр соціальної політики Андрій Рева, який прославився фразою про те, що українцям потрібно менше їсти, або ретельно приховує своє майно, або дійсно живе в досить скромних умовах.

Як вдалося з'ясувати «Слову і Ділу», на міністра зареєстрована лише одна квартира у Вінниці, й та лише в частковій власності – рівні частини прав на це майно належать також його дружині й матері.

Занадто багато їмо. Хто з політиків обіцяв утримати ціни на продукти?У зв'язку з резонансною заявою міністра соцполітики Реви «Слово і Діло» вирішило розповісти, хто з політиків і наскільки успішно обіцяв українцям доступні ціни на продукти харчування.

За даними Єдиного реєстру нерухомого майна, площа квартири Реви – 63,7 кв. м. Це «трьошка» на вул. Ватутіна у Вінниці. У цієї квартири, відповідно до даних Реєстру, є також «частина підвалу під сарай» площею лише 1,5 кв. м. Якщо вірити сайтам із продажу нерухомості, вартість квадрата в аналогічних квартирах із ремонтом становить лише $500. Виходить, що житло міністра «потягне» приблизно на $13,3 тис. за курсом 26,7 грн за $1.

При цьому в своїй офіційній декларації Рева вказав, що заробив за 2016 рік 341 303 грн або 28 442 грн на місяць. Квартиру у Вінниці міністр також задекларував, щоправда, округлив площу житла до 64 кв. м.

Нагадаємо, в одному з телеефірів міністр соціальної політики сказав, що українці занадто багато їдять, і навів приклад економних німців: «Голодомори, війни змушували людей ставитися до проблеми харчування не так, як це роблять, скажімо, в інших країнах. Німці трошки інакше їдять. У них раціон інший. А якщо вони їдять менше, то, звичайно, вони витрачають набагато менше порівняно з нашими людьми».

Нагадаємо, Рева пообіцяв підвищити пенсії тим громадянам, які мають великий стаж роботи, але через економічну ситуацію отримували низькі зарплати.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: