До відома Реви: українці їдять менше м'яса, молочки і фруктів, ніж німці

Читать на русском

За фактом українці, незважаючи на те, що витрачають на їжу половину своїх доходів, їдять набагато менше м'яса, молочних продуктів, фруктів і ягід, ніж жителі Німеччини.
Фото з відкритих джерел

У порівнянні з жителями Німеччини, українці їдять приблизно на чверть менше м'яса, удвічі менше молока і молочних продуктів та на третину менше фруктів.

Такими є результати досліджень, опублікованих харківським виданням Status Quo, передає «Слово і Діло».

Зокрема, журналісти порахували, що на рік середньостатистичний українець споживає 51 кг м'яса або м'ясних продуктів, тоді як у Німеччині цей показник становить 88 кг. Молочних продуктів німці їдять у понад два рази більше, ніж українці – 436 кг на рік проти 210.

Також не вистачає в раціоні жителів України фруктів і ягід. Їх тут їдять приблизно 51 кг в рік, тоді як у Німеччині – 87.

Приблизно в однакових обсягах у перерахунку на душу населення в обох країнах споживаються цукор, хліб і олія. А ось чого українці дійсно їдять більше, то це овочів (161 кг на людину проти 93), картоплі (138 кг проти 78) і яєць (280 кг проти 233).

Занадто багато їмо. Хто з політиків обіцяв утримати ціни на продукти?У зв'язку з резонансною заявою міністра соцполітики Реви «Слово і Діло» вирішило розповісти, хто з політиків і наскільки успішно обіцяв українцям доступні ціни на продукти харчування.

Таким чином, жителі України, в порівнянні з жителями Німеччини, економлять на найбільш дорогих продуктах у своєму раціоні й більше споживають тих продуктів, які в силу кліматичних особливостей коштують тут дешевше.

При цьому міністр соцполітики Рева у своєму сумнозвісному висловлюванні щодо раціону українців не помилився зі статистикою витрат на їжу: в Україні дійсно витрачають на харчування 56% доходів, тоді як у Німеччині на їжу йде близько 12% доходу громадян.

Цікаво, що на дозвілля й культуру українці витрачають лише 5% заробітку, а німці – цілих 10%. 5% доходу жителі Німеччини можуть дозволити собі витрачати на кафе, ресторани і відпочинок у готелях, тоді як в Україні цей показник становить всього 2%.

Нагадаємо, раніше соцмережі висміяли Андрія Реву за його висловлювання про те, що українці витрачають надто багато грошей на їжу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: