В Україні підвищилися ціни на борщовий набір

Читать на русском
Борщовий набір в Україні дорожчає: ціни на буряк і моркву за рік злетіли вдвічі. На цей момент українські фермери пропонують цю продукцію в 2-2,2 рази дорожче, ніж в першій половині листопада 2016 року.

Борщовий набір в Україні дорожчає: ціни на буряк і моркву за рік злетіли вдвічі.

На цей момент українські фермери пропонують цю продукцію в 2-2,2 рази дорожче, ніж в першій половині листопада 2016 року.

Про це повідомляє «АПК-Інформ», передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

Моркву фермери України пропонують по 3,5-4 грн/кг. Для порівняння: рік тому ціни на цю продукцію стартували від 1,5 грн/кг.

Буряк надходить до продажу по 2,5-3,5 грн / кг, тоді як в аналогічний торішній період господарствам вдавалося збувати його не дорожче 2 грн/кг.

Таку різницю цін галузеві експерти пов'язують з досить різким зниженням виробництва коренеплодів в країні. Валовий збір моркви і буряка знизився на 6-7% в порівнянні з торішніми результатами. За словами фахівців, причиною цього послужило істотне скорочення площ під цими культурами, оскільки багато фермерів або істотно знизили свої плани з вирощування коренеплодів, або і зовсім відмовилися від їх виробництва, вважаючи ці культури нерентабельними.

Нагадаємо, 11 жовтня в Україні набули чинності нові норми пенсійного забезпечення. «Слово і Діло» з'ясували на скільки реально зросли виплати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: