Трамп намагався вплинути на перебіг розслідування проти Флінна – екс-директор ФБР

Читать на русском
Колишній голова ФБР повідомив, що президент США Дональд Трамп намагався вплинути на розслідування Бюро щодо Флінна.
Джеймс Комі

У лютому президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп під час зустрічі з директором Федерального бюро розслідувань Джеймсом Комі, якого нещодавно відправили у відставку, попросив припинити розслідування стосовно колишнього радника з національної безпеки Майкла Флінна.

Про це пише New York Times, посилаючись на доповідну записку екс-директора ФБР за підсумками його розмови з президентом, повідомляє «Слово і Діло».

«Сподіваюся, ви зможете владнати цю ситуацію, залишите Флінна в спокої. Він гарна людина. Сподіваюся, ви дасте йому спокій», – сказав Трамп Комі, згідно записці.

Задокументована прохання Трампа, відзначає видання, є очевидним доказом того, що президент намагався прямо вплинути на Департамент юстиції і ФБР у справі розслідування його зв'язків із Росією.

Після цього голова наглядового комітету палати представників, республіканців Джейсон Чаффец зажадав, щоб ФБР переглянуло всі «записки, замітки, зведення і записи» розмов між Трампом і Комі.

Однак Білий дім спростував заяви про те, що президент якимось чином намагався припинити розслідування.

«Президент ніколи не просив Комі або когось іншого припинити розслідування, в тому числі розслідування щодо генерала Флінна», – заявили в Білому домі.

Нагадаємо, ЗМІ повідомляли, що колишній глава ФБР намагався розширити розслідування проти Росії перед звільненням.

Раніше Трамп звільнив директора ФБР.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: