Рада підтримала закон, який змінює правила призначення губернаторів

Читать на русском
Парламент встановив, що міністр вноситиме пропозиції прем'єр-міністру щодо кандидатури на посаду керівника центрального органу виконавчої влади.

Верховна Рада ухвалила закон №7126 про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань проходження державної служби.

За законопроект, який зареєстрували нардепи від «Волі народу» та БПП, віддали 234 голоси, передає «Слово і Діло».

Парламент постановив, що міністр вноситиме пропозиції прем'єр-міністру щодо кандидатури на посаду керівника центрального органу виконавчої влади та за пропозицією його керівника – щодо кандидатур на посади його заступників, якщо інше не передбачено законом.

Раніше закон «Про державну службу» передбачав, що голів місцевих державних адміністрацій призначають і звільняють президент та уряд. Тим часом пропозиції щодо кандидатів на ці посади вносить Комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами конкурсного відбору.

Рада також змінила процедуру призначення голів місцевих державних адміністрацій, їхніх заступників, встановивши, що на них не розповсюджується дія закону про держслужбу.

Зараз закон передбачає, що ці посади належать до державної служби категорії «А», а пропозиції щодо кандидатів на посади голів місцевих державних адміністрацій Кабінету міністрів вносить Комісія з питань вищого корпусу державної служби за результатами конкурсного відбору в порядку, визначеному зазначеним законом. Комісія також погоджує звільнення відповідних посадовців та здійснює дисциплінарні провадження щодо відповідної категорії державних службовців.

Раніше Верховна Рада підтримала нову редакцію закону про житлово-комунальні послуги в повторному другому читанні.

Також відомо, що Порошенко обговорив з БПП зміни до бюджету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: