У Колумбії вилучили рекордну партію кокаїну

Читать на русском
Колумбійські правоохоронці перехопили найбільшою вантаж кокаїну в історії -12 тонн. Вартість конфіскованого наркотику - 360 мільйонів доларів.

Колумбійські правоохоронці перехопили найбільшою вантаж кокаїну в історії -12 тонн. Вартість конфіскованого наркотику - 360 мільйонів доларів.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив президент Колумбії Хуан Мануель Сантос.

Савченко можуть обміняти на російських торговців зброєю та кокаїномПредставники РФ ведуть переговори з американською стороною про обмін української льотчиці Надії Савченко на групу російських громадян, які ув'язнені в американських тюрмах, в тому числі торговця зброєю Віктора Бута та постачальника кокаїну Костянтина Ярошенка.

Йдеться про 11 мільйонів 1-грамових доз наркотику, вулична вартість яких в США складає 660 мільйонів доларів.

Наркотики переправлялися кримінальним синдикатом Gulf Clan, який вважається найбільшою загрозою безпеці Колумбії з моменту підписання угоди про мир з марксистської терористичним угрупуванням FARC.

Сантос направив в райони, раніше контролювалися FARC близько 80 тисяч військових і поліцейських - з тим, щоб не допустити в них наркобізнесу.

Gulf Clan складається з приблизно 1500 колишніх членів правих парамілітарних угруповань. На чолі організації - ДАІРА Антоніо Усаги (Отоніель). Сполучені Штати пропонують за його голову 5 мільйонів доларів.

Як повідомлялося, бразильська поліція 4 вересня провела операцію із затримання 80 членів мережі наркоторговців, які, за словами влади, намагалися переправити контрабандою 6 тонн кокаїну в Європу в 2016 році.

Раніше СБУ перекрила канал контрабанди наркотиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: