Савченко можуть обміняти на російських торговців зброєю та кокаїном

Читать на русском
Зараз ідуть консультації про можливість звільнення Савченко шляхом обміну на російських громадян. У цьому списку, в числі інших, фігурують торговець зброєю Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко.
торгівець зброєю Віктор Бут

Представники Російської Федерації ведуть переговори з американською стороною про обмін української льотчиці Надії Савченко на групу російських громадян, ув'язнених в американських пенітенціарних установах, в тому числі торговця зброєю Віктора Бута та постачальника кокаїну Костянтина Ярошенка.

Про це пише російський «Інтерфакс» з посиланням на інформовані джерела, повідомляє «Слово і Діло».

«Російська сторона запропонувала список своїх співгромадян, в обмін на видачу яких готова звільнити українського військовослужбовця», – сказав співрозмовник російського агентства «Інтерфакс».

Як повідомило джерело, на цьому етапі переговорного процесу йдуть консультації про можливість звільнення Савченко шляхом обміну на російських громадян. У цьому списку фігурують торговець зброєю Віктор Бут і льотчик Костянтин Ярошенко, якого засудили на 20 років в'язниці за постачання кокаїну в Ліберію.

Савченко засудили до 22 років позбавлення волі (доповнено)Донецький міський суд Російської Федерації визнав українську льотчицю Надію Савченко винною в причетності до обстрілу, в результаті якого загинули російські журналісти.

Нагадаємо, що Віктор Бут був заарештований 6 березня 2008 року в Бангкоку. В результаті дворічної тяганини він був виданий владі США та в листопаді 2011 року був засуджений на 25 років за змову з метою продажу великої партії зброї лівому колумбійському угрупованню ФАРК. Бут відбуває термін у місті Меріон в Іллінойсі.

Як повідомлялося раніше, адвокат Надії Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну на полонених спецназівців Александрова і Єрофеєва Росія в рамках Мінських угод не обміняє.

Українська влада висловила готовність обміняти двох полонених російських спецназівців на засуджену до 22 років колонії українську льотчицю Надію Савченко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: