Справа Онищенка: НАБУ заявляє про зникнення арештованих грошей

Читать на русском
У НАБУ заявили, що допитали посадових осіб банку, проте ті не надали підтвердження перерахування вказаних сум на рахунок держбюджету.

Гроші, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній із нардепом Олександром Онищенком, і були арештовані в Ощадбанку, зникли.

Про це йдеться в заяві на сайті НАБУ, передає «Слово і Діло».

«Наразі Національне антикорупційне бюро намагається встановити долю близько 156,8 мільйона доларів США та 218,1 тисячі гривень, які належали компанії Quickpace Limited, пов’язаній із нардепом Олександром Онищенком, і були арештовані за рішенням суду від 24.05.2016 на рахунках у ПАТ «Ощадбанк» у рамках розслідування так званої «газової справи», – заявили у відомстві.

«Як встановили детективи НАБУ, станом на 17.10.2017, незважаючи на наявні обтяження (нескасоване та неоскаржене рішення суду про їх арешт), ці кошти зникли з рахунків у ПАТ «Державний ощадний банк України», – повідомляє НАБУ.

Згідно з інформацією бюро, в Ощадбанку це пояснили тим, що кошти були нібито перераховані до державного бюджету України на підставі вироку Краматорського суду Донецької області, яким було «затверджено угоду про визнання винуватості з громадянином Аркадієм К.».

У НАБУ заявили, що допитали посадових осіб банку, проте ті не надали жодних відомостей на підтвердження перерахування вказаних сум на рахунок держбюджету, «посилаючись на заборону розголошувати ці відомості».

«Таким чином, наразі невідомо, куди й за яких обставин вказані кошті були перераховані», – заявляють у НАБУ.

Бюро зареєструвало кримінальне провадження за фактом вчинення невстановленими службовими особами ПАТ «Державний ощадний банк України» незаконних дій із майном, на яке накладений арешт.

Раніше повідомлялося, що Олександр Онищенко кілька місяців тому подав документи на отримання німецького громадянства. Сам Онищенко спростовує цю інформацію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: