В Офісі уповноваженого президента розповіли, чому відсутня психологічна реабілітація АТОвців

Читать на русском
Тільки зараз Міністерство соціальної політики спрямувало на узгодження порядок проведення психологічної реабілітації, але він ще не затверджений.

Наразі в Україні не проводиться психологічна реабілітація учасників та ветеранів АТО.

Про це заявила керівниця Офісу уповноваженого президента з питань реабілітації учасників АТО Наталя Зарецька, передає «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Цього року програма ще не запрацювала насправді. Психологічна реабілітація надавалася лише протягом січня й лютого, коли був продовжений механізм попереднього року. На сьогодні психологічна реабілітація учасників АТО в Україні взагалі не проводиться», – сказала Зарецька.

За її словами, це пов'язано з тим, що лише зараз Міністерство соціальної політики спрямувало на узгодження порядок проведення психологічної реабілітації, але він ще не затверджений.

При цьому Зарецька зазначила, що станом на аналогічний період 2016 року порядок організації психологічної реабілітації був уже повністю узгоджений.

Вона додала, що уповноважений президента з питань реабілітації учасників АТО Вадим Свириденко направив відповідний запит до Кабінету міністрів, а також направив розроблений порядок, проте конструктивну відповідь поки не отримав.

Раніше начальник Головного управління морально-психологічного забезпечення Збройних сил України генерал-майор Олег Грунтковський заявив, що психологічну реабілітацію з початку цього року пройшли понад дві тисячі бійців Збройних сил України.

Також нещодавно десятеро українських воїнів, які отримали поранення в зоні АТО й нині проходять реабілітацію, взяли участь у Вашингтонському марафоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: