Поранені АТОвці здолали марафон у Вашингтоні

Читать на русском
10 бійців виступали в марафоні удруге: шестеро учасників бігли 10 км, решта – 42 км, а ще один долає відстань на ручному велосипеді.

Десятеро українських воїнів, які отримали поранення в зоні АТО й нині проходять реабілітацію, взяли участь у Вашингтонському марафоні.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Голос Америки».

У неділю, 22 жовтня, українська команда у складі 10 бійців виступала на марафоні вдруге: шестеро учасників бігли 10 км, решта – 42 км, а ще один долає відстань на ручному велосипеді.

Один із них Дмитро Котов, киянин, доброволець батальйону «Київська Русь», отримав поранення менш ніж рік тому, а сьогодні вже збирається здолати дистанцію в 10 кілометрів.

«Ігри нескорених»: українці завоювали ще одну медальЗбірна України на «Іграх нескорених» (Invictus Games) в Торонто (Канада) поповнилася третьою нагородою: срібло в бігу на 400 метрів завоював поліцейський Олександр Ткаченко.

«Правда, мені буде важче, ніж іншим, тому що мені щойно поставили протези, й у мене не бігові протези. Ну, вже як зможу. Для мене це честь – взяти участь у цьому забігу», – каже Дмитро.

«Ми хочемо присвятити цей марафон людям, які не повернулися із зони АТО, а також тим, хто зараз у шпиталях, щоб для них це було як стимул піднятися», – говорить уповноважений президента з питань реабілітації поранених учасників АТО Вадим Свириденко.

«Це внутрішня мотивація, яка додає тобі сил, ти знаєш, що твої можливості не обмежуються ні в чому – ти можеш це робити, й ти це робиш», – додає Юрій Дмитренко.

Підтримати наших АТОвців у американській столиці зібралися представники української громади у США. Деякі з них приїхали з інших штатів.

Як відомо, на «Іграх нескорених» – змаганнях серед військових та ветеранів – українська збірна виборола 14 медалей.

Українець Сергій Торчинський завоював першу бронзову медаль збірної України на змаганнях InvictusGames2017 у Канаді.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: