Через пожежі за добу загинули п'ятеро людей

Читать на русском
В Україні за добу сталося 116 пожеж, з них у житловому секторі – 63. У вогні загинули п'ятеро людей, двоє постраждали й четверо були врятовані.

В Україні за добу сталося 116 пожеж, загинули п'ятеро людей.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це інформує прес-служба ДСНС України.

У житловому секторі сталося 63 пожежі, три – у виробничій сфері, шістнадцять – у транспорті. В результаті пожеж загинули п'ятеро людей, двоє постраждали й четверо були врятовані.

Загалом із початку року сталося понад 76 тисяч пожеж. Загинули майже 1,5 тисячі людей.

Нагадаємо, ДСНС настійно закликає уряд і нардепів скасувати мораторій на перевірки бізнесу через різке збільшення кількості пожеж в Україні. У відомстві зазначають, що не всі пожежонебезпечні підприємства вдається перевірити вчасно. Через опір власників підприємств, які прикриваються мораторієм, працівники ДСНС змушені звертатися до суду за дозволом на проведення перевірки.

Проти мораторію виступають також у Мінприроди. Ековідомство не може перевірити підприємства, які працюють із токсичними відходами через дії мораторію. Як наслідок, у регіонах із небезпечними відходами отруюються діти, а регулятор не може цьому перешкодити.

Держпродспоживслужба заявила про фактичну втрату державного контролю за харчовою безпекою, а в МЕРТ відзначають, що сьогодні на мораторій скаржаться як споживачі, так і бізнес.

Нагадаємо, днями сталася пожежа на території однієї з баз відпочинку в Закарпатській області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: