«Схеми» виклали відео, як їм заважали знімати приліт Медведчука з Росії

Читать на русском

Журналісти Схем показали, як їм не давали зняти приліт літака Медведчука з Росії в аеропорту Київ.

Журналісти програми «Схеми» показали, як увечері 7 листопада у VIP-терміналу аеропорту «Київ» ім заважали знімати приліт Віктора Медведчука з Росії.

Відео інциденту виклали на «Радіо Свобода», повідомляє «Слово і Діло».

Група з двох журналістів та оператора намагалася зняти приліт літака з Медведчуком з РФ, коли невідомі в масках почали заважати їм вести зйомку, штовхали, намагалися забрати камеру, закривали об'єктиви камер парасолями тощо.

Журналісти впевнені, що їм заважали охоронці Медведчука. При цьому поліція ніяк не відреагувала на людей, що заважали вести зйомку.

«Як поводилися охоронці під час прильоту літака Медведчука з Росії? Я не знаю, як коментувати те, що ви побачите на цьому відео. Це лише невеликий шматок. Все інше завтра в ефірі», – написав на своїй сторінці в Facebook журналіст знімальної групи Михайло Ткач.

«На жаль, безкарність тих, хто перешкоджає, заламує руки й б'є журналістів, провокує ще більшу зухвалість. З мовчазної згоди тих, хто має гарантувати свободу слова в Україні або робить це лише на словах, українські журналісти перетворюються на гарматне м'ясо», – зазначив він.

Журналіст збирається писати заяву до поліції, проте висловив сумнів у ефективності такого заходу.

«Після нападу працівників УДО на нашу знімальну групу під час весілля генпрокурорського сина минуло майже два місяці. Результат? Одна слідча дія – нас допитали. І на цьому все», – додав він.

Охоронці Медведчука напали на знімальну групу програми біля аеропорту в «Жулянах» || «СХЕМИ»Радіо Свобода онлайн

Сюжет про перельоти Віктора Медведчука до Росії й назад покажуть на телеканалі «UA:Перший» 9 листопада.

Нагадаємо, 21 вересня СБУ запросила Медведчука на допит у справі про його польоти до РФ, але він не прийшов.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: