Прокурор Києва назвав середній розмір хабарів у вишах

Читать на русском
Вимагають гроші не тільки викладачі та лаборанти, а й керівники та заступники керівників вишів. Суми хабарів коливаються від 2,5 тис. гривень до 5 тисяч доларів.

У столичних вищих навчальних закладах суми хабарів коливаються від 2,5 тис. грн до 5 тис. дол. – за зняття заборгованості, відновлення в навчанні, здачу іспитів, захист курсових і дипломних робіт.

Про це розповів прокурор Києва Роман Говда в інтерв'ю «Укрінформу», повідомляє «Слово і Діло».

ЗНО: які предмети найчастіше обирають учасники в областяхЛідером за відсотком учасників ЗНО, які складатимуть українську мову і літературу, є Кіровоградщина – 99,84%.

«Суми хабарів коливаються від 2,5 тисяч гривень до 5 тисяч доларів. В основному вимагають хабара за зняття заборгованості та відновлення в навчанні, під час здачі іспитів, захисті курсових і дипломних робіт. Вимагають гроші не лише викладачі та лаборанти, а й керівники та заступники керівників вишів», – сказав Говда.

Аваков обіцяє сформувати два ступені освіти від МВССказано 11 червня 2016 р.Статус обіцянки: Не виконано

Він додав, що цього року порушили вісім кримінальних проваджень за фактом корупції у вищих навчальних закладах Києва.

«До суду направили справу щодо директора Інституту психології імені Костюка Національної академії педагогічних наук, який хотів 5 тисяч доларів за працевлаштування в інститут на посаду лаборанта та сприяння в захисті кандидатської дисертації. Також триває судовий розгляд справи щодо асистента кафедри управління Київського національного економічного університету імені Гетьмана, який вимагав 13 тисяч гривень за вступ до університету», – додав прокурор столиці.

За його словами, боротьба з корупцією у вишах залежить від того, чи готові студенти долучатися до неї.

«У більшості випадків це робота Нацполіції, тому студентам слід писати заяви до поліції. Але повідомити про це можна й на «гарячу лінію» столичної прокуратури або СБУ. Хабарництво у ВНЗ досить латентне й за межі аудиторії майже не виходить. Тому рівень боротьби з корупцією в цій сфері в першу чергу залежить від активності самих студентів», – підкреслив Говда.

Раніше повідомлялося, що СБУ спіймала декана одного з вишів на хабарі.

Нагадаємо, нардеп назвала умову зарахування навчання у вишах до страхового стажу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: