Геращенко розповіла, як представник ОБСЄ не захотів провідати полоненого росіянина Агеєва

Читать на русском
Ірина Геращенко вважає, що представник ОБСЄ не відвідав полоненого росіянина Агеєва через тактику організації не помічати росіян на Донбасі.
фото: RFE/RL

Координатор ОБСЄ в гуманітарній групі мінської ТКГ Тоні Фріш не став провідувати полоненого російського військового Віктора Агеєва в Старобільському СІЗО через тактику організації не помічати присутності росіян на Донбасі.

Про це на своїй сторінці в Facebook написала представник України в ТКГ, віце-спікер Ірина Геращенко.

«Координатор ОБСЄ Фріш відвідав СІЗО й... навіть не запитав про Агеєва, не зайшов до нього. Свідома тактика «не бачити й не помічати» росіян на Донбасі – це підігрування росіянам, що «их там нет», і їхнього примусу до «прямого діалогу з республікамі», –написала вона.

При цьому Геращенко обурилася, що це сталося вже після того, як вона неодноразово порушувала питання Агеєва на засіданнях гуманітарної підгрупи в Мінську й вимагала від координатора ОБСЄ провідати його, дізнатися про умови утримання й вислухати історію «заблудшего російського військового».

«Це неприпустимо. Така позиція відверто шкодить процесу звільнення заручників. Це просто неприпустимо – не робити жодних намірів відвідати українських бранців у РФ і свідомо й демонстративно «не помічати» російських військових, затриманих на Донбасі», – підкреслила вона.

Геращенко зазначила, що вражена інцидентом і вимагатиме від МЗС донести інформацію про цю подію до очільника ОБСЄ й голови МЗС Австрії Себастьяна Курца.

Раніше Геращенко заявила, що ОБСЄ використовує щодо війни на Донбасі «тактику заплющених очей».

Нагадаємо, 17 жовтня СБУ скерувала до суду справу полоненого російського військового Агеєва та ще двох бойовиків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: