Стан здоров'я українця Гриба погіршився

Читать на русском
Українські консули змогли побачитися з Павлом Грибом у російському СІЗО і відзначили погіршення здоров'я затриманого українця.

Українські консули змогли побачитися з Павлом Грибом у російському СІЗО і відзначили погіршення здоров'я затриманого українця.

Про це заявив Василь Кирилич, керівник управління департаменту консульської служби МЗС України, передає «Слово і Діло» з посиланням на «112 Україна».

«Зустріч тривала майже годину. Адміністрацією СІЗО була оголошена категорична вимога, як це було й 18 вересня під час зустрічі: спілкування має відбуватися винятково російською мовою і за присутності заступника начальника СІЗО і одного з охоронців, який здійснював відеодокументування зустрічі», - зазначили в МЗС.

Консули зазначили, що після препаратів, які призначили російські лікарі, Грибу стало гірше. Разом з тим за результатами проведеного російською стороною медичного обстеження повідомляється про те, що не було виявлено протипоказання для його подальшого перебування в СІЗО.

Кирилич розповів, що МЗС у взаємодії з правозахисними організаціями і міжнародними партнерами вживає максимальних заходів політичного й дипломатичного тиску на РФ з метою звільнення незаконно затриманого і незаконно утримуваного Павла Гриба в СІЗО в Краснодарі.

Як відомо, ЄСПЛ надіслав листа до адвоката Гриба з проханням надати висновки щодо стану його здоров’я до 16 жовтня цього року.

Не дочекавшись рішення Росії, МЗС України та МОЗ 11 жовтня відправили групу українських лікарів до Краснодара.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: