Погоджувальна рада: яку позицію зайняли фракції та групи ВР

Читать на русском

Загалом на Погоджувальній раді лише двоє керівників фракцій і груп чітко озвучили позиції щодо голосування за відповідні законодавчі ініціативи, інші обмежилися лише висуненням пропозицій.

Так, «Опозиційний блок» в особі Юрія Бойка твердо пообіцяв голосувати проти урядового проекту держбюджету-2018. Бойко запевнив, що фракція голосуватиме лише за свій варіант документа.

«Наша фракція не буде підтримувати цей проект, тому що ми вважаємо, що збільшення фінансування силових структур у сьогоднішніх умовах в рази водночас з урахуванням інфляції, зменшенням виплат на силові потреби – це неправильно й це прямий шлях створення поліцейської держави з бідним населенням», – заявив він.

Другим, хто озвучив певну позицію щодо майбутніх голосувань, став представник групи «Відродження» Валерій Писаренко. Він запевнив, що група голосуватиме за новий Виборчий кодекс із відкритими списками.

«Якщо ми зможемо розпочати процес ухвалення виборчих кодексів, це буде суттєвим проривом у реформуванні виборчих систем в Україні. Тому моя пропозиція, якщо знайдемо голоси, – стартувати, якщо не знайдемо, Андрію Володимировичу, можливо, звернутися до Венеційської комісії розглянути обидва проекти задля того, щоб вони надали нам свої рекомендації», – сказав він.

Серед висунутих керівництвом політсил вимог схожі позиції зайняли «Самопоміч» та «Батьківщина» – і Олег Березюк, і Юлія Тимошенко заявили, що очолювані ними фракції наполягають на перегляді пенсійної реформи.

Детальніше про інші вимоги парламентських фракцій і груп – на інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: