Умеров знайшов винних в анексії Криму

Читать на русском
Ільмі Умеров заявив, що під час анексії Криму кожна з 300 військових частин мала відкрити вогонь у відповідь на появу «зелених чоловічків».
Ільмі Умеров

Заступник голови Меджлісу Ільмі Умеров заявив, що під час анексії Криму кожна з 300 військових частин мала відкрити вогонь у відповідь на появу «зелених чоловічків» - російських військовослужбовців без розпізнавальних знаків.

Як інформує «Слово і Діло», про це він заявив «Новому времени».

У США готові відкласти питання Криму, якщо вдасться вирішити конфлікт на ДонбасіУ Сполучених Штатах відзначають, що не визнають анексію Криму, хоча і можуть відкласти вирішення цього питання на потім.

«Але жодна з військових частин не виконала своє завдання. Якби був опір з боку влади, з боку населення воно теж би з'явилося в якій би то не було формі», - підкреслив він.

На думку Умерова, якби Україна свого часу виконала деякі політичні вимоги кримських татар, наприклад, надала територіальну кримськотатарську автономію, то ніякої анексії з боку РФ не відбулося б.

Як повідомлялося, Айше Умерова - дочка заступника Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова - розповіла, що всі документи про звільнення її батька з російського ув'язнення є засекреченими.

Нагадаємо, 27 жовтня, президент України Петро Порошенко нагородив заступників голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова та Ахтема Чийгоза орденами «За заслуги» II і III ступеня відповідно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: