У США готові відкласти питання Криму, якщо вдасться вирішити конфлікт на Донбасі

Читать на русском
У Сполучених Штатах відзначають, що не визнають анексію Криму, хоча і можуть відкласти вирішення цього питання на потім.
Курт Волкер

Сполучені Штати Америки не збираються пов'язувати врегулювання ситуації на сході України з Кримом, не дивлячись на те, що не визнають приєднання півострова до Росії.

Про це на брифінгу заявив спеціальний представник США по Україні Курт Волкер, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на ZN.ua.

«Якщо у нас є шанс домогтися прогресу по одному з конфліктних районів – схід України, – ... то нам слід забезпечити прогрес, а не коливатися через Крим», – заявив дипломат.

Він також додав, що ставлення США до анексії Криму залишається колишнім.

«Ми... не визнаємо нічого цього і не будемо визнавати нічого цього», – сказав з цього приводу Волкер.

Спецпредставник США також зазначив, що Захід буде готовий пом'якшити застосовані раніше відносно Росії санкції в разі врегулювання на Донбасі. Якщо мінські угоди виявляться «повністю імплементовано, то буде пом'якшення санкцій пропорційно з цим».

Крім того, Волкер повідомив про свою готовність відвідати Донецьк і Луганськ після врегулювання конфлікту на сході України.

«Якщо ми це врегулюємо, якщо настане мир, буде забезпечена безпека для всіх людей на сході України ... буде імплементація мінських угод, відновлений суверенітет України, то я б із задоволенням тоді з'їздив і в Луганськ, і в Донецьк, і подивився, як реабілітують ці території», – сказав американський дипломат.

Він також відкинув припущення про те, що Москва наполягає на формуванні можливої ​​охоронної місії ООН тільки з росіян.

«Ніхто мені цього не казав», – повідомив Волкер, відповідаючи на відповідне запитання.

Нагадаємо, у парламентському комітеті розповіли, як змінився закон про деокупацію Донбасу.

Раніше глава СБУ Василь Грицак заявив про запобігання теракту на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: