Арешти в Каталонії: один із чиновників вийшов на свободу

Читать на русском
Колишній міністр економіки уряду Каталонії Санті Віла в п'ятницю, 3 листопада, вийшов на свободу після внесення за себе застави в розмірі 50 тис. євро.

Колишній міністр економіки уряду Каталонії Санті Віла в п'ятницю, 3 листопада, вийшов на свободу після внесення за себе застави в розмірі 50 тис. євро.

Про це повідомляє видання Lavanguardia, передає «Слово і Діло».

Відзначається, що Віла покинув межі в'язниці через дві години після вступу застави в силу. Він став єдиним із восьми заарештованих каталонських чиновників, яким суд обрав запобіжний захід, що передбачає можливість виходу на свободу після внесення застави.

Незалежність Каталонії: що спільного у Іспанії з УкраїноюПолітичну кризу в Іспанії вже давно порівнюють із процесами в Україні. Що спільного в цих історіях боротьби за незалежність, розбиралися експерти.

Після виходу на свободу колишній каталонський міністр заявив, що конфлікт між Каталонією і Мадридом можна вирішити тільки політичним шляхом.

«Ми можемо її (ситуацію - ред.) вирішити лише політично», - заявив він.

Як раніше повідомлялося, підконтрольний Мадриду суд 2 листопада відправив під варту вісьмох колишніх каталонських чиновників, щодо яких були висунуті звинувачення в бунті і розтраті коштів.

Також відзначимо, що на вулиці Барселони в четвер увечері, 2 листопада, вийшли десятки тисяч людей з вимогою звільнити заарештованих колишніх каталонських міністрів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: