На вулиці Барселони вийшли десятки тисяч протестувальників

Читать на русском
На вулиці Барселони в четвер увечері, 2 листопада, вийшли десятки тисяч людей з вимогою звільнити заарештованих колишніх каталонських міністрів.

На вулиці Барселони в четвер увечері, 2 листопада, вийшли десятки тисяч людей з вимогою звільнити заарештованих колишніх каталонських міністрів.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише DW.

Незалежність Каталонії: що спільного у Іспанії з УкраїноюПолітичну кризу в Іспанії вже давно порівнюють із процесами в Україні. Що спільного в цих історіях боротьби за незалежність, розбиралися експерти.

Відзначається, що біля будівлі регіонального парламенту зібралося близько 20 тисяч осіб. Свій протест проти ув'язнення екс-міністрів висловила заходів Барселони Ада кола.

Вона назвала арешти проявом «авторитаризму» і «жагою помсти». Крім цього, великі акції протесту пройшли також в Жироні і Таррагоні.

Також до підтримки заарештованих політиків приєдналися також гравці футбольного клубу «Барселона».

У заяві клубу говориться, що за винятковою нинішньої ситуації ФК «Барселона» закликає до стриманості і підтверджує свою відданість свободі і демократичним принципам заради можливості побудови мостів, щоб вирішити конфлікт за допомогою консенсусу, мирним і політичним шляхом.

Нагадаємо, іспанський суд видав європейський ордер на арешт екс-лідера Каталонії Карлеса Пучдемона.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: