Україна та РФ відновлять літакобудування – ЗМІ

Читать на русском
Україна і Росія почали закриті переговори про відновлення співпраці щодо продовження льотної придатності літаків Руслан.
«Руслан» (Ан-124–100)

Україна і Росія почали закриті переговори про відновлення співпраці щодо продовження льотної придатності літаків «Руслан» (Ан-124-100).

Як повідомляє «Слово і Діло», про це пише «Комерсант», посилаючись на джерела.

Названо попередню причину катастрофи літака ЗСУВійськова прокуратура порушила кримінальне провадження за фактом авіакатастрофи військового літака Л-39 у Хмельницькій області.

Зокрема, очікується, що за підсумками українське ДП «Антонов» може погодитися продовжувати льотну придатність літаків російської компанії «Волга-Дніпро». Російська сторона, в свою чергу, надасть документацію для продовження ресурсу літаків Іл-76.

Згідно з даними одного з джерел, в досягненні домовленостей зацікавлені обидві сторони, але остаточне рішення поки не прийнято через складних взаємин між двома країнами.

Тим часом, в Об'єднаної авіабудівної корпорації (ОАК, в неї входить «Авіастар-СП») і Росавіації відмовилися від коментарів. Тим часом в Мінпромторгу повідомили, що не мають інформації про відновлення співпраці «Антонова» і «Авіастар-СП».

У компаніях на запити не відповіла.

Нагадаємо, авіакомпанія YanAir планує в літньому сезоні 2018 року відкрити рейс Львів-Батумі.

Раніше повідомлялося, що в Києві вперше приземлився авіалайнер-гігант.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: