«Рюкзаки Авакова»: в НАБУ підтвердили затримання трьох фігурантів

Читать на русском
В Антикорупційному бюро підтвердили затримання колишнього заступника міністра внутрішніх справ України Сергія Чеботаря.

У рамках досудового розслідування кримінального провадження про закупівлю рюкзаків для Національної гвардії детективами Національного антикорупційного бюро були затримані колишній заступник міністра внутрішніх справ Сергій Чеботар, син голови МВС Олександр Аваков і представник фірми-переможця тендера з постачання рюкзаків.

Про це «Слову і Ділу» розповіли в прес-службі відомства.

«Детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою в розтраті понад 14 мільйонів гривень затримали трьох осіб: колишнього заступника міністра внутрішніх справ України, представника фірми-переможця тендера з постачання рюкзаків та ще одну приватну особу», – йдеться в повідомленні.

За версією слідства, в 2015 році зазначені особи були причетними до закупівлі коштом МВС рюкзаків за ціною, суттєво вищою за середньоринкову. За інформацією досудового розслідування, товар не був поставлений вчасно, до того ж не відповідав вимогам, встановленим МВС України, внаслідок чого державі було завдано збитків в розмірі понад 14 млн грн.

«Вирішується питання про повідомлення їм про підозру. Правопорушення кваліфіковане за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем). Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Встановлюється коло причетних осіб», – додали в НАБУ.

Нагадаємо, в МВС відреагували на обшуки у сина Авакова.

Раніше в НАБУ прокоментували обшуки в рамках справи про рюкзаки для НГУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: