«Рюкзаки Авакова»: у МВС відреагували на обшуки

Читать на русском
У Міністерстві внутрішніх справ назвали дії Антикорупційного бюро елементом гібридної війни та дискредитацією чиновників.

В Україні триває гібридна війна, спрямована на дискредитацію політиків і посадових осіб, які твердо стоять на позиції реформування й оздоровлення державних інститутів, зокрема правоохоронної системи.

Так у Міністерстві внутрішніх справ прокоментували обшуки детективів Національного антикорупційного бюро у справі про закупівлю рюкзаків для Національної гвардії, повідомляє «Слово і Діло».

«Сьогодні приводом для нової хвилі інформаційної кампанії щодо начебто зловживань, допущених під час процедури закупівлі тактичних рюкзаків для потреб АТО в 2015 році, стало проведення слідчих дій у помешканнях колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та сина голови відомства», – зазначили в МВС.

У відомстві вважають, що за цими діями стоять певні зовнішні й внутрішні сили, наміром яких є реставрація старої корумпованої системи «кришування» та «договорняків».

«МВС України наполягає, що процедура закупівлі була здійснена комітетом із конкурсних торгів за правилами й вимогами, передбаченими законом України «Про державні закупівлі», та відомчими актами МВС України. Окремо зазначаємо, що з урахуванням збитків, які заподіяні Міністерству внутрішніх справ України в результаті позиції слідства в цьому провадженні, МВС звернулося до НАБУ із заявою про визнання його потерпілим в цьому провадженні, що надало б можливість надавати Міністерству необхідні докази та брати участь в їх оцінці для швидкого встановлення об'єктивної істини в цій справі. Проте в задоволенні цього прохання було відмовлено», – додали в МВС.

У правоохоронному органі також підкреслили, що проти Авакова та його родичів за час роботи в міністерстві поширюється недостовірна інформація, спрямована на дискредитацію глави МВС як політика і нівелювання заходів, що вживаються міністерством для осучаснення і оздоровлення правоохоронної і судової системи і захисту держави від російської гібридної агресії .

«Національне антикорупційне бюро України займається політичною, а не юридичною діяльністю, що є неприпустимим і вимагає негайної корекції», – резюмували в міністерстві.

Нагадаємо, голова Соціалістичної партії Ілля Кива заявив, що детективи НАБУ затримали сина Авакова.

Раніше Аваков підтвердив обшуки у сина.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: