Миколаївський суднобудівний завод припиняє роботу

Читать на русском
На сьогодні заарештовані рахунки підприємства, а заборгованість із заробітної плати становить понад 58 мільйонів гривень.

Діяльність державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод», яке входить до складу державного концерну «Укроборонпром», була зупинена.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомили в прес-службі держконцерну.

Згідно з повідомленням, діяльність державного підприємства «Миколаївський суднобудівний завод» паралізована через відсутність рішення уряду щодо ракетного крейсера проекту 1164, заводський №2011.

На сьогодні заарештовані рахунки підприємства, а заборгованість із заробітної плати становить понад 58 мільйонів гривень. Ці борги накопичилися через припинення в лютому 2015 року відшкодування витрат підприємства на утримання крейсера.

Укроборонпром за три роки отримав замовлення на 12 мільярдівДержавний концерн Укроборонпром в рамках державного оборонного замовлення отримав за останні три роки фінансування на суму 11,7 мільярда гривень.

Також зазначено, що завод три роки самостійно виконує відповідні роботи, адже припинення утримання крейсера призведе до руйнування його енергетичних вузлів, елементів обладнання, екологічного забруднення акваторії річок Буг та Інгул.

Також у результаті руйнування й проведення консервації спеціальних виробів і його складових вартість крейсера в розмірі капітальних інвестицій впаде до вартості металобрухту.

ДК «Укроборонпром», своєю чергою, підготував і направив на розгляд Кабміну проект щодо врегулювання питань, пов'язаних із демілітаризацією та подальшим використанням цього ракетного крейсера. Проектом розпорядження передбачається відшкодування підприємству витрат на утримання крейсера, що дозволило б погасити заборгованість із заробітної плати.

Як повідомлялося раніше, в Кабінеті міністрів ніяк не можуть набрати необхідну кількість людей для виконання обов'язків у наглядовій раді державного концерну «Укроборонпром». Це «Слово і Дело» з'ясувало, перевіряючи обіцянку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана про збільшення кількості членів наглядової ради до 10 осіб, яку він дав 30 січня цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: