Забракло впливу: «вибиті» Лапіним гроші на будівництво школи так і не надійшли

Читать на русском
Народний депутат доклав чимало зусиль, аби домогтися виділення коштів на ремонт школи номер 27 у Луцьку, але міська рада заблокувала це питання.
Фото з відкритих джерел

Попри те, що навчальний рік триває вже два місяці, в Луцьку ніяк не добудують багатостраждальну школу-довгобуд №27.

Поставити крапку в цьому питанні й до листопада домогтися завершення будівництва обіцяв ще в червні 2017 року народний депутат Ігор Лапін, нагадує «Слово і Діло».

Незадовго до того, як нардеп зробив цю заяву, заступник міського голови Луцька Григорій Пустовіт повідомив, що будівництво вже на завершальному етапі й у 2018 році нова школа прийме учнів.

Однак, вочевидь, чиновник переоцінив стан готовності будівлі. 18 липня в обласному центрі відбулася робоча нарада, на якій був присутній і Лапін. На той момент за сприяння народного депутата з державного бюджету міська влада отримала 10 млн грн на добудову школи. Однак у Луцькій міській раді вирішили витратити ці гроші по-іншому – пустити їх на будівництво доріг.

Тоді під час наради голова Волинської ОДА Володимир Гунчик заявив, що на добудову школи потрібно значно більше коштів – 49 млн грн. Крім того, присутній на зустрічі депутат Лапін пообіцяв допомогти у вирішенні інженерної проблеми, що виникла з недобудованою школою: через порушення будівельних норм забудовниками житлових будинків навколо, під нею почала збиратися вода, через що почав руйнуватися фундамент будівлі.

Лапін неодноразово вимагав у обласної й міської влади перевести виділені кошти саме на ремонт школи, проте цього так і не було зроблено. За словами нардепа, питання блокується навмисне. 25 жовтня відбулося чергове засідання Луцької міської ради, на якому місцеві депутати відмовилися виділити 15 млн грн на завершення будівництва школи №27.

Таким чином, «Слово і Діло» змушене констатувати, що попри зусилля народного депутата Лапіна, за останні 4 місяці питання добудови школи в мікрорайоні №55 у Луцьку не зрушило з мертвої точки, оскільки кошти, які за сприяння парламентаря були під це виділені, до виконавця робіт так і не дійшли.

Загалом у народного депутата в досьє 27 обіцянок, 10 з яких виконані. В рейтингу відповідальності Верховної Ради він на 149-му місці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: